Raczej zniknie, bo jest w tej kategorii.YoursTruly pisze: ↑03 lis 2025, 20:04Szkoda, ja akurat korzystałem z tych powiadomień obszarowych.
Ciekawe czy samo Flash też zniknie razem z Honk & Flash
Seat connect.
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Seat connect.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
No i teraz pytanie, czy z tym darmowym odnowieniem się rąbnęli, czy będzie to zależało od daty produkcji auta lub jeszcze czegoś innego.
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Pewnie ekstra darmowe przedłużenie dla tych co mają okres próbny.
Szkoda, że akurat na sezon zimowy to zmieniają. Zrezygnowałbym z Connecta, ale akurat zimą często włączam ogrzewanie postojowe z apki i trochę szkoda..
Szkoda, że akurat na sezon zimowy to zmieniają. Zrezygnowałbym z Connecta, ale akurat zimą często włączam ogrzewanie postojowe z apki i trochę szkoda..
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Jestem w środku przedłużonego odpłatnie okresu i w mailu do mnie również nie było informacji o darmowej opcji. Wygląda na to, że może użytkownicy WIP (Weź i Płać) będą nadal się kisić w tym ekskluzywnym gronie

Mnie jednak bardziej zaciekawiła zasadnicza treść wiadomości:
Szczególnie, że cykl wydawniczy w Seacie, to poniżej jednego release'u rocznie

Google mówi, że CARIAD ma średnio 2,5 miliarda dolarów straty rocznie... Optymalizacja wysiłków i kosztów zdaje się być egzystencjalnie konieczna
A Niemcy nie lubią redukować nadmiernej biurokracji i formalizacji, spuchniętych procedur i procesów, czy też zależności od konsultantów.
Cieszmy się, że póki co jeszcze cokolwiek jakoś działa. Kto wie gdzie będą VW i CARIAD za rok, dwa
Mnie jednak bardziej zaciekawiła zasadnicza treść wiadomości:
No funkcja "Honk & Flash" to znana jest z tego, że jej wsparcie wymaga współdziałania dwóch drogich zespołów wybitnych inżynierów, architektów oprogramowania, i dodatkowo zespołu supportowego w trybie 24/7Na podstawie analizy trendów użytkowania zdecydowaliśmy się skoncentrować nasze zasoby na usługach, na które istnieje większe zapotrzebowanie, aby poprawić ogólną jakość obsługi.
Google mówi, że CARIAD ma średnio 2,5 miliarda dolarów straty rocznie... Optymalizacja wysiłków i kosztów zdaje się być egzystencjalnie konieczna
Cieszmy się, że póki co jeszcze cokolwiek jakoś działa. Kto wie gdzie będą VW i CARIAD za rok, dwa
- Ocena: 9.52%
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Coś o CARIAD (czyli korposzczury w akcji, które niszczą co można zrobić dobrze). Swoją drogą jest na końcu, że soft od CARIAD-a kupił FORD, no i że soft do VW robią Chiny.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
To nie moje pieniądze i nie powinienem się wypowiadać, ale należałoby się zastanowić, czy nawet te 21 zł miesięczne przy stopniowo likwidowanych kolejnych funkcjonalnościach warto płacić. A poza tym nie wiadomo co jeszcze w przyszłości usuną i wcale nie jest wykluczone, że ostatecznie pozostanie tylko kilka funkcji, i to mało lub wcale nie użytecznych.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Bonifacy
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Korzystam z fabrycznej nawigacji online. Nie chce mi się za każdym razem podpinać telefonu. Dlatego planuję zapłacić, zresztą zrobiłem to już dwa lata temu
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Rok temu płaciłem ok. 400 zł, chyba trafiłem na jakąś promocję, ale na chwilę obecną odradzam przedłużanie. Mi już nawet otwieranie/zamykanie nie działa przez aplikację, więc totalnie zbędna ta subskrypcja.
- Ocena: 4.76%
-
Maper
- Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Za dostęp na 5 lat przy zakupie w tym roku zapłaciłem 315 zł. Nie żałuję, bo z aplikacji korzystam praktycznie codziennie. Włączanie ogrzewania postojowego, podgląd szacowanego zasięgu i danych podróży, aktualny przebieg i podgląd na mapie, gdzie samochód stoi. Jedyne co mnie w niej denerwuje i źle działa, to bardzo często zdarza się błędne wskazanie o odblokowanym pojeździe.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG graphite grey 2025r. (+ składany hak, ogrzewanie postojowe, pakiet wspomagania XL, navi, kokpit 10,25", elektr. reg. fotela, kamery 360* i kilka innych drobiazgów)