Muzyka do auta

Dyskusje na dowolne tematy, nie związane z Seatem Ateca
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.

Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
Awatar użytkownika
Grz_Bo
Samochód: Seat Leon
Podziękował: 413 razy
Otrzymał podziękowań: 290 razy

Re: Muzyka do auta

Post autor: Grz_Bo »

Misiek pisze:
Grz_Bo pisze:
04 lis 2025, 9:24
Sting w Krakowie – Trasa "Sting 3.0" - 20.10.2025.

Koncert, który odbył się w krakowskiej TAURON Arenie, był częścią trasy "STING 3.0", co oznaczało powrót do bardziej surowego, rockowego brzmienia, zbliżonego do czasów The Police.
Obrazek Skład i Brzmienie
Sting wystąpił w formacie power trio, który postawił na minimalizm, ale jednocześnie potężną energię:
* Sting (wokal, gitara basowa/gitara akustyczna)
* Dominic Miller (gitara) – wieloletni współpracownik i wirtuoz gitary.
* Chris Maas (perkusja) – dynamiczny perkusista znany m.in. z Mumford & Sons.
Ten skład zapewnił surowe i autentyczne brzmienie, które było hołdem dla rockowych korzeni artysty.

Obrazek Piosenki – Setlista
Repertuar był przekrojowy i obejmował największe hity Stinga oraz The Police, w nowych, dynamicznych aranżacjach. Koncert otworzył energetyczny utwór The Police,"Message in a Bottle".
Najważniejsze utwory:
* The Police: "Message in a Bottle", "Every Little Thing She Does Is Magic", "Every Breath You Take", "Roxanne".
* Solowe utwory Stinga: "Mad About You", "Shape of My Heart", "Desert Rose".

Występ był intensywny i trwał około dwóch godzin bez przerwy, co świadczyło o znakomitej formie muzyków.

Obrazek Atmosfera Niesamowita

Publiczność wypełniła Tauron Arenę po brzegi. Atmosfera była elektryzująca, ale jednocześnie intymna, pomimo wielkości hali. Fani reagowali żywiołowo.

Mimo upływu lat, Sting zachował perfekcyjną formę wokalną i fizyczną. Śpiewał czysto, od początku do końca koncertu, z tą charakterystyczną dla siebie barwą, która jest jego znakiem rozpoznawczym. Czuć było profesjonalizm i energetykę.

W kontekście interakcji z publicznością artysta ograniczał swoje słowne zwroty do widowni, koncentrując się przede wszystkim na muzyce. Czasem brakowało anegdotek czy pokojowych apeli, za to muzyka mówiła sama za siebie, co mogło sprawiać wrażenie większego dystansu, albo po prostu oszczędnego gospodarowania energią podczas intensywnego występu.

Podsumowując, był to koncert o surowym, rockowym obliczu, który udowodnił, że Sting jest legendą w niegasnącej formie, a jego muzyka i głos wciąż porywają tłumy.

[PICTURES CIACH]
Widzę, że Grzegorz ma nie tylko jedno, rowerowe hobby. A po tym tekście znów (ostatnie opisy rowerowych wypraw i okoliczności przyrody) widać, że nie tylko informuje w paru słowach, zdaniach o samym koncercie, ale także bardziej zagłębia się w temat w swoim "literackim" stylu. Brawo !

A propos samego Stinga, to już dawno (bardzo dawno) go nie widziałem, jak aktualnie wygląda, i powiem szczerze, że gdyby nie jego charakterystyczny głos, to na jakimś nagraniu, czy zdjęciu lub w grupie innych artystów bez informacji kto to, to bym go nie poznał. Niestety latka lecą i upływ czasu jest nieubłagany.
No powiem Ci, że jestem pełen podziwu jak patrzę, na to jak Sting się trzyma. Facet ma 74 lata a wcale nie wygląda na swój wiek.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

Grz_Bo pisze:
04 lis 2025, 12:36
No powiem Ci, że jestem pełen podziwu jak patrzę, na to jak Sting się trzyma. Facet ma 74 lata a wcale nie wygląda na swój wiek.

Faktycznie, przede wszystkim ma równą twarz, a nasz firmowy emeryt, w podobnym wieku, ma już od dobrych kilku lat twarz, policzki, poorane głębokimi bruzdami oraz obwisłe policzki. Każdy starzeje się inaczej, prawdopodobnie geny, a poza tym chyba także i "warstewka tłuszczu". Bo jak tak czasami obserwuję ludzi, to widzę prawidłowość, że szczupli, chudzinki, starzeją się "nieładnie", bo na ogół na twarzy po prostu wisi im skóra, a ci z "zapasami" są tak jak i przez całe życie bardziej okrągli, bo prawdopodobnie nie ma miejsca na bruzdy.

A odnośnie Stinga, to ja go z dawnych czasów (Every breath you take, czy Roxanne) zapamiętałem inaczej i do tego przez ten czas za bardzo, za często, go nie widywałem, więc stąd moja reakcja.

A jeszcze odnośnie wyglądu, to ŚP taty koledzy z liceum po ponad 80 lat, z którymi spotykał się u nas na działce co najmniej dwa razy w roku na wspominkach i pogaduszkach, wyglądali czasami dosłownie jak zombi, do tego wszyscy siwiuteńcy jak gołąbki, a tata w porównaniu do nich jak młodzieniaszek i z bujną, puszystą, ciemny blond fryzurą. Dopiero pod koniec życia bardziej mu się rozjaśniły. Do tego jeszcze jak coś im donosiłem, to często miałem problem ze zrozumieniem co w ogóle mówią, a tata do końca, nawet jeszcze podczas choroby, mówił normalnie, zrozumiale. Nie wiem jak oni, ale tata nie dbał przesadnie o zdrowie, czy tym bardziej wygląd, ale prawdopodobnie bardzo dużo ruchu w grodzie praktycznie od rana do wieczora na pewno mu w tym pomogło.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Awatar użytkownika
Grz_Bo
Samochód: Seat Leon
Podziękował: 413 razy
Otrzymał podziękowań: 290 razy

Post autor: Grz_Bo »

Nie będzie to tym razem muzyka do auta - choć w aucie też można jej słuchać, gdyż jest to Noworoczny Koncert w Filharmonii Sudeckiej w Wałbrzychu. Muzycy dopiero się zbierają, gdyż koncert jeszcze się nie rozpoczął, ale chciałbym życzyć wszystkim dobrego roku 2026 - dużo muzyki i zdrowia i wielości przejechanych km. Obrazek

Za ten post autor Grz_Bo otrzymał podziękowanie:
Misiek (01 sty 2026, 1:10)
Ocena: 4.76%

ODPOWIEDZ