Chlapacze - wyglad i zalety

Zdjęcia, linki, informacje na temat tuningu optycznego Seata Ateca
LatajacyHolende
Samochód: Ateca 2.0TDI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Chlapacze - wyglad i zalety

Post autor: LatajacyHolende »

Do zwykłej Ateca 2018 kupilem z aliexpres chlapacze za 80 zł komplet:
https://a.aliexpress.com/_ExvrcmC

Przód pasuje elegancko, ale tył nie ma mowy założyć. Czytam i nie znalazłem czy ktos cos dobrał na tył poza oryginałem za 350! na sam tył!

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

sebi20
Samochód: Cupra Ateca 2.0 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: sebi20 »

Czy komuś udało się dostać chlapacze na tył? Lub spasować od jakiejś innej skody, lub seata?

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

sebi20 pisze:
02 kwie 2026, 22:25
Czy komuś udało się dostać chlapacze na tył? Lub spasować od jakiejś innej skody, lub seata?
Ktoś kiedyś zapewniał, że do Xperience'a po liftingu pasują od FR'a, ale czy do Twojego będą pasowały (nie napisałeś jaką masz wersję), to nie wiadomo. Ktoś kiedyś radził, żeby zamówić w ASO do swojej wersji i kazać sprawdzić, czy w ogóle pasują i jak nie, to po prostu nie odebrać.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Maper
Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: Maper »

To są chyba tylko mity i legendy. Ja rok temu odbierając xperience'a zamówiłem do niego chlapacze. Przed montażem zadzwonili do mnie z pytaniem, czy chcę sam przód, bo na tył jednak chlapaczy nie ma.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG graphite grey 2025r. (+ składany hak, ogrzewanie postojowe, pakiet wspomagania XL, navi, kokpit 10,25", elektr. reg. fotela, kamery 360* i kilka innych drobiazgów)

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

Maper pisze:
03 kwie 2026, 10:30
To są chyba tylko mity i legendy. Ja rok temu odbierając xperience'a zamówiłem do niego chlapacze. Przed montażem zadzwonili do mnie z pytaniem, czy chcę sam przód, bo na tył jednak chlapaczy nie ma.
U mnie było tak samo, bo po przyjściu nowego auta zamówili przód i tył według swojego katalogu części, ale bez żadnych problemów udało im się zamontować tylko przednie, a tylne, mimo zapewnień importera o pasowaniu, jednak nie dało się, ponieważ nie wiadomo po co zmodyfikowali kształt nadkola. Niestety rzekome "pasowanie" trwało przez ileś tam czasu, bo sam wielokrotnie dowiadywałem się czy może już są te pasujące, na pewno ponad dwa lata, dopóki czegoś tam nie zaznaczyli, że jednak nie pasują, bo wiele serwisów tak zamawiało i później zwracali.

A tak swoją drogą, to skandal, że przez już tyle lat od wprowadzenia wersji poliftowej i mimo sprzedanych już tylu egzemplarzy nie można dostosować kształtu tych chlapaczy do nowych nadkoli. Że o zamiennikach nie wspomnę. Jak Chińczyk dał jakoś radę zrobić samemu te dokładki do nadkoli, to jaki jest problem z chlapaczami ?
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ