Ostrzeżenie o słabej baterii w kluczyku
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Ostrzeżenie o słabej baterii w kluczyku
Czy takie ostrzeżenie pojawi się w menu w aucie czy w aplikacji my Seat? A może tu i tu?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
- TomeL
- Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
Re: Ostrzeżenie o słabej baterii w kluczyku
W aucie na pewno. I wydaje mi się (tu nie jestem pewien), że widzialem też komunikat w apce.
Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
Chciałem Cię od razu pocieszyć, uspokoić, że komunikat ten pojawia się bardzo wcześnie i będziesz miał (masz) na prawdę sporo czasu na wymianę na nową baterię. U mnie informował chyba przez kilka tygodni lub nawet i ponad miesiąc i mimo to wszystko działało normalnie. A poza tym "czujnik sygnału kluczyka" jest bardzo "ostrożny", czuły, bo jak po wymianie zmierzyłem napięcie baterii, to pokazywało aż 2,8 V, więc powinno wystarczyć jeszcze na dłuuuugo, a mimo to już molestował. Także poradę, z którą kiedyś się spotkałem, żeby po roku od wymiany na nową nosić ze sobą zapasową, można spokojnie między bajki włożyć. A jak chciałbyś oszczędzić sobie kłopotu i stresu, to jak najwięcej wyjmuj z kieszeni kluczyk, bo po jakimś czasie usypia się i nie pobiera energii w ogóle. U mnie bateria wystarczyła na około 3 lata, a był to Panasonic, więc raczej nie specjalista od baterii, kiedy to inni uszyszkodnicy pisali o roku, a maksymalnie dwóch.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Trzeba pamiętać tylko, żeby sprawdzić moc baterii przed ASO albo zastrzec żeby nie kombinowali, bo inaczej wymienią baterię sami za kwotę, za którą można kupić 5 baterii...
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
A ja miałem na szczęście to szczęście, że jeszcze przed pojawieniem się pierwszego ostrzeżenia, podczas drugiej wymiany oleju, opiekun zwrócił mi uwagę na konieczność wymiany baterii, no i oczywiście zaproponował jej wymianę, ale tylko tylko zaproponował. Tak, słyszałem o jakichś absurdalnych cenach nawet i za baterię : coś około 40 zł, a ja wtedy kupiłem w normalnym sklepie solidną, markową za 6 zł.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Po co bzdury piszesz, że w uśpieniu kluczyk nie pobiera energii? Jak najbardziej pobiera, znacznie mniej, ale pobiera!
- Za ten post autor krowka1978 otrzymał podziękowanie:
- dzwoniec (20 lip 2026, 0:49)
- Ocena: 4.76%
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016