Troszkę nie rozumiem o co Ci chodzi, u mnie od nowości jak się reguluje głośność z kierownicy to pasek głośności jest tylko na zagarach, a jak przyciskami na ekranie środkowym to tylko na nim i to jest chyba dobrze bo pokazuje tam gdzie się zmienia tą głośność.Misiek pisze: ↑01 wrz 2026, 12:39Byłem ostatnio na wymianie oleju i przy okazji wgrano mi aktualizację, akcję serwisową, multimediów o nazwie OUN9 07. Po niej zniknęło mi pokazywanie na ekranie dotykowym paska zmiany głośności (nad zegarami za kierownicą, w miejscu zegara, ten maleńki, nadal jest), ale tylko z kierownicy, a z "przycisków" na ekranie dotykowym nadal jest. Czy ktoś z Was miał coś takiego, spotkał się z tym ?
Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
Adrian_859
- Samochód: SEAT ATECA XPERIENCE 1.5 TSI DSG FWD 2023r.
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
- Za ten post autor Adrian_859 otrzymał podziękowanie:
- Misiek (02 wrz 2026, 14:57)
- Ocena: 4.76%
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
To pewnie ta aktualizacja właśnie to zmieniła, a Ty ją już masz zainstalowaną od nowego, bo u mnie od zawsze (rocznik 2022, modelowy 2023) ten pasek głośności pojawiał się ZAWSZE i z kierownicy i z "przycisków". Niestety nie jestem z tego zadowolony, ponieważ przyzwyczaiłem się do tego i bardzo mi teraz tego brakuje, niby nic, taka mała drobnostka, ale jednak brakuje. A najstarsi mędrcy mawiają, że przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka.Adrian_859 pisze: ↑02 wrz 2026, 10:30Troszkę nie rozumiem o co Ci chodzi, u mnie od nowości jak się reguluje głośność z kierownicy to pasek głośności jest tylko na zagarach, a jak przyciskami na ekranie środkowym to tylko na nim i to jest chyba dobrze bo pokazuje tam gdzie się zmienia tą głośność.Misiek pisze: ↑01 wrz 2026, 12:39Byłem ostatnio na wymianie oleju i przy okazji wgrano mi aktualizację, akcję serwisową, multimediów o nazwie OUN9 07. Po niej zniknęło mi pokazywanie na ekranie dotykowym paska zmiany głośności (nad zegarami za kierownicą, w miejscu zegara, ten maleńki, nadal jest), ale tylko z kierownicy, a z "przycisków" na ekranie dotykowym nadal jest. Czy ktoś z Was miał coś takiego, spotkał się z tym ?
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Adrian_859
- Samochód: SEAT ATECA XPERIENCE 1.5 TSI DSG FWD 2023r.
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Mój też początek 2023.Misiek pisze: ↑02 wrz 2026, 14:57To pewnie ta aktualizacja właśnie to zmieniła, a Ty ją już masz zainstalowaną od nowego, bo u mnie od zawsze (rocznik 2022, modelowy 2023) ten pasek głośności pojawiał się ZAWSZE i z kierownicy i z "przycisków". Niestety nie jestem z tego zadowolony, ponieważ przyzwyczaiłem się do tego i bardzo mi teraz tego brakuje, niby nic, taka mała drobnostka, ale jednak brakuje. A najstarsi mędrcy mawiają, że przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka.Adrian_859 pisze: ↑02 wrz 2026, 10:30Troszkę nie rozumiem o co Ci chodzi, u mnie od nowości jak się reguluje głośność z kierownicy to pasek głośności jest tylko na zagarach, a jak przyciskami na ekranie środkowym to tylko na nim i to jest chyba dobrze bo pokazuje tam gdzie się zmienia tą głośność.Misiek pisze: ↑01 wrz 2026, 12:39Byłem ostatnio na wymianie oleju i przy okazji wgrano mi aktualizację, akcję serwisową, multimediów o nazwie OUN9 07. Po niej zniknęło mi pokazywanie na ekranie dotykowym paska zmiany głośności (nad zegarami za kierownicą, w miejscu zegara, ten maleńki, nadal jest), ale tylko z kierownicy, a z "przycisków" na ekranie dotykowym nadal jest. Czy ktoś z Was miał coś takiego, spotkał się z tym ?
Czyli jak teraz u ciebie jest, tak jak pisałem że u mnie? Jak sterujesz z kierownicy to tylko na zegarach się pokazuje, a jak klikasz przyciski przy ekranie to tylko na ekranie? Wcześniej miałeś że tu i tu?
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Nie "też początek 2023", bo pisałem wcześniej, że produkcja koniec 2022 (październik lub listopad), odbiór początek grudnia, a 23, to rok modelowy.Adrian_859 pisze: ↑03 wrz 2026, 13:55Mój też początek 2023.Misiek pisze: ↑02 wrz 2026, 14:57To pewnie ta aktualizacja właśnie to zmieniła, a Ty ją już masz zainstalowaną od nowego, bo u mnie od zawsze (rocznik 2022, modelowy 2023) ten pasek głośności pojawiał się ZAWSZE i z kierownicy i z "przycisków". Niestety nie jestem z tego zadowolony, ponieważ przyzwyczaiłem się do tego i bardzo mi teraz tego brakuje, niby nic, taka mała drobnostka, ale jednak brakuje. A najstarsi mędrcy mawiają, że przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka.Adrian_859 pisze: ↑02 wrz 2026, 10:30
Troszkę nie rozumiem o co Ci chodzi, u mnie od nowości jak się reguluje głośność z kierownicy to pasek głośności jest tylko na zagarach, a jak przyciskami na ekranie środkowym to tylko na nim i to jest chyba dobrze bo pokazuje tam gdzie się zmienia tą głośność.
Czyli jak teraz u ciebie jest, tak jak pisałem że u mnie? Jak sterujesz z kierownicy to tylko na zegarach się pokazuje, a jak klikasz przyciski przy ekranie to tylko na ekranie? Wcześniej miałeś że tu i tu?
Ale do rzeczy. Tak jest, od początku miałem podczas regulacji i z kierownicy i z panelu "suwak" widoczny i na zegarach (maleńki, na samej górze w miejscu godziny) i na multimediach na całą szerokość, przy sterowaniu z multimediów także pokazywał się (teraz na szczęście także tak pozostało) i tu i tu. Wiesz, każdy do czegoś się przyzwyczaja i jak mu to bez pytania i zapowiedzi to zmieniają lub zabierają, to później brakuje. Niby nic, ale jednak na multimediach był ogromny, wyraźny i dokładny, na całą szerokość ekranu, a że jednak częściej reguluję z kierownicy, to było to o wiele lepiej widoczne. Wiem, co poniektórzy mogą mnie wyśmiać, że przecież i tak reguluje się "na ucho", tak, ale jak wracam z dużej głośności jednej z moich ulubionych piosenek (ostatnio "szaleję" na punkcie "DJ.ILHAM - Digidi Digidi" z nowości, a ze starszych "Darude - Sandstorm", jak ktoś ich jeszcze nie słyszał, to polecam, jak dla mnie oba rewelacja), to po jej zakończeniu na multimediach widzę dokładnie na ile zmniejszyć do "normalnego" poziomu.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie