Kosmetyki Tenzi

Czyli jak dbać o nasze samochody
Awatar użytkownika
MusiC ManiaC
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI Red Velvet
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Kosmetyki Tenzi

Post autor: MusiC ManiaC »

Witam,
Kupiłem w ostatnim czasie kilka kosmetyków do auta tej firmy, dziś próbowałem i mam kilka pytań do osób które może miały styczność z ich produktami jak również własnych spostrzeżeń:

1.TENZI TOP GLASS - Płyn do szyb - działa świetnie w połączeniu z pieluchą :) żadnych smug szyby krystalicznie czyste

2.TENZI TOP EFEKT KOKPIT - Plastiki wnętrza - również polecam w połączeniu z mikrofibrą

3.TENZI GUMLAX - Zastosowałem na opony, zauważyłem zacieki tak jakby czarny kolor opon nie był jednolity, zobaczę jutro jak to wygląda po wyschnięciu w garażu, natomiast nie chciałem ryzykować tego kosmetyku na plastiki zewnętrzne pomimo tego że producent sugeruje że również do tego ten specyfik jest przeznaczony,trochę tematów było na forum o plastikach więc mam obawy.

4.TENZI CAR SHINE - Tu mam największy problem bo nie wiem jak i kiedy go stosować, przykład: jadę na myjnie wybieram programy mycia,płukania,woskowania i na koniec nabłyszczanie wodą demi, i co dalej ? czy w ogóle warto po np. przyjeździe do garażu spryskać całe auto tym preparatem? Próbowałem na zderzaku i faktycznie pięknie błyszczy ale zastanawiam się czy wtedy myjnia z wszystkimi programami ma sens?Po za tym przecierając szmatką zderzak po tym preparacie wydawało mi się że widzę więcej rys na zderzaku.Może to wina szmatki/pieluchy :)

Powyżej to tylko moje pytania/sugestie absolutnie nie promuję marki ale chciałbym aby po myciu moje autko lśniło i szukam na to sposobu, kiedyś w starym fusionie stosowałem wosk w płynie lecz był to bardzo czasochłonny proces teraz już mi się nie chce :) za stary jestem i priorytety inne, więc albo coś co szybko doprowadzi auto do ładnego wyglądu albo pozostaje oddać samochód do myjni ręcznej ale tu koszt nie mały.

Sponsor

Kalinski

Kosmetyki Tenzi

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Kosmetyki Tenzi

Sponsor

AUTO-PAK

dario37
Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Kosmetyki Tenzi

Post autor: dario37 »

Od kilku miesięcy używam Tenzi Opona+plastik.Jestem mega zadowolony.Pozostałych produktów nie znam. :)
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL

Awatar użytkownika
MusiC ManiaC
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI Red Velvet
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Kosmetyki Tenzi

Post autor: MusiC ManiaC »

MusiC ManiaC pisze:
30 mar 2018, 22:27
Witam,
Kupiłem w ostatnim czasie kilka kosmetyków do auta tej firmy, dziś próbowałem i mam kilka pytań do osób które może miały styczność z ich produktami jak również własnych spostrzeżeń:

4.TENZI CAR SHINE - Tu mam największy problem bo nie wiem jak i kiedy go stosować, przykład: jadę na myjnie wybieram programy mycia,płukania,woskowania i na koniec nabłyszczanie wodą demi, i co dalej ? czy w ogóle warto po np. przyjeździe do garażu spryskać całe auto tym preparatem? Próbowałem na zderzaku i faktycznie pięknie błyszczy ale zastanawiam się czy wtedy myjnia z wszystkimi programami ma sens?Po za tym przecierając szmatką zderzak po tym preparacie wydawało mi się że widzę więcej rys na zderzaku.Może to wina szmatki/pieluchy :)
Edit w sprawie Car Shine:

Już kilka razy próbowałem i efekt całkiem niezły, osobiscie korzystam z myjni bezdotykowej która jak wiadomo pozostawia zacieki, po umyciu auta, spłukaniu i nabłyszczaniu wodą demi, poza myjnią spryskałem całe auto Car Shine-m i po wytarciu mikrofibrą auto błyszczy jak nowe.Zastanawiam się jeszcze czy jest sens nabłyszczaniem wodą demi skoro później stosuję preparat ale to przetestuję następnym razem :)

ODPOWIEDZ