Oki.Każdemu wedle potrzeb.dawiop pisze: ↑24 mar 2018, 17:46Tak układa się proces produkcyjny w każdej fabryce niezależnie, czy to samochody, czy materace. Oczywiście w przypadku tych drugich proces zamyka się jednego dnia i jest znacznie prostszy. Tutaj na każdym etapie produkcji potrzebne są inne komponenty, których zapotrzebowanie liczone na podstawie datA dealer po prostu przesłał mi harmonogram, bo go o to prosiłem.
Czas oczekiwania na Atekę
-
dario37
- Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Czas oczekiwania na Atekę
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
-
lasowy
- Samochód: Style 1.4 Eco TSI 150 KM DSG 4Drive START/STOP
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
No nareszcie, dzisiaj telefonowali od dealera że samochód stoi juz na placu, a miał być dopiero po 10 kwietnia, ot niespodzianka. Super!!! Pewnie w przyszłym tygodniu bedzie już śmigał po drogach południowej Polski.
-
lasowy
Zamawiałem 1,4 TSI 4x4 Style, rozbudowany system multimedialny, hak, kolor podstawowy wtedy jak zamawiałem to był Mediterraneo BlueLasowy jaka konfiguracja ?
- l3niwi3c
- Samochód: Ateca 1.4 TSI 150 KM XC
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Również wczoraj się dowiedziałem, że zamiast produkcji auta w 14 - 15 tygodniu (zmieniało się co miesiąc) auto już się narodziło i 5 kwietnia wyrusza do mnie. Nareszcie
10-14 dni i powinno być
Ateca XCELLENCE | 1.4 TSI 150KM FWD | DSG | Samoa Orange | Felgi 18 cali - PERFORMANCE 36/1| Alcantara Brown | Pakiet Comfort+ | COMFORT ASSISTANT | Podgrzewana przednia szyba | Alarm | Elektrycznie i Bezdotykowo otwierane drzwi bagażnika | Wirtualny kokpit
-
lasowy
Tylko tak dalej, niech ludzie dostaja w końcu te swoje wyczekiwane przez pól roku samochody, tak było w moim przypadku zamówienie z 18 października zeszłego roku
-
chrys
- Samochód: Ateca FR 1,4 TSI FWD Rodium Grey
Na to wygląda, że produkcja ruszyła pełną parą - też dostałem dzisiaj informację z salonu, że autko już jest u nich na placu chociaż wg zapowiedzi miało być w połowie kwietnia. Z produkcji zjechało też planowo, w połowie ubiegłego tygodnia. Zamówienie z połowy stycznia - więc czas oczekiwania bardzo przyzwoity, żeby nie powiedzieć - krótki. Już za parę dni będę się cieszył z FR'a 1,4 TSI, Rodium Grey
.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
- szczekas
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
To może, o Wielki Endrju, podjąłbyś się powoli organizacji pierwszego forumowego zlotu?
Ja niestety totalnie nie mam umiejętności organizacyjnych, ale na pewno się pojawię, gdy już coś zostanie ogłoszone
Ateca FR | 2.0 TSI 190KM | DSG7 | 4Drive | Rodium Grey | Felgi 18" PERFORMANCE 36/3 | Alcantara Black | Comfort Assistant | Podgrzewana przednia szyba | Navi | Alarm | Elektryczna klapa bagażnika | Beats Sound System
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Wiem ile czasu trzeba poświęcić na organizację i niestety ale nie podejmę się takiego wyzwania, z powodu pracy jaką wykonuje.Natomiast jeśli ktoś się zdecyduje to nie widzę przeszkód.