Czas oczekiwania na Atekę
-
Mmaniak2
- Samochód: Seat Ateca Fr 1.5 TSI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Czas oczekiwania na Atekę
1.4 i tak byś dostał i tak, ponieważ tak masz na zamówieniu i z tego co wiem to jak ja zamawiałem to nie było żadnej mowy o zmianie silnika skoro masz 1.4, a później to ja już nie wiem. .no i to tak lekko z datą odbioru. Ja zamówiłem pod koniec kwietnia a będę musiał czekać do końca listopada pewnie. Bo jeszcze ta przerwa w fabryce akurat wypada. Jednym słowem tragedia. No ale co tam, nic nie poradzimy

-
Felix
- Samochód: Seat Leon FR
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
1.4 będzie produkowane tylko do końca lipca. Potem będzie przerwa w produkcji. Od 40 tygodnia zacznie się produkcja 1.5, które zastąpi 1.4.
Jeżeli więc nasze samochody nie wyprodukują się przed końcem lipca (A wszystko na to wskazuje), to:
1. Nasze samochody wyprodukują się dopiero po 40 tygodniu
2. Nie dostaniemy 1.4 tylko 1.5 (według testów 1.5 trochę gorzej jeździ, mimo tych samych parametrów)
3. Będzie podwyżka ceny o 4900 zł (taka dopłata do 1.5 widnieje w dokumentach przesłanych przez VGP do dealerów). Oczywiście podwyżki możesz nie zaakceptować i wtedy dealer zwróci Ci po prostu zaliczkę
Jeżeli więc nasze samochody nie wyprodukują się przed końcem lipca (A wszystko na to wskazuje), to:
1. Nasze samochody wyprodukują się dopiero po 40 tygodniu
2. Nie dostaniemy 1.4 tylko 1.5 (według testów 1.5 trochę gorzej jeździ, mimo tych samych parametrów)
3. Będzie podwyżka ceny o 4900 zł (taka dopłata do 1.5 widnieje w dokumentach przesłanych przez VGP do dealerów). Oczywiście podwyżki możesz nie zaakceptować i wtedy dealer zwróci Ci po prostu zaliczkę
-
Xrejam
- Samochód: Ateca Xcelence 2.0 TSI 210KM
-
Xrejam
-
Xrejam
zmieniło się coś w tym temacie?
-
ahex
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI 190 HP
Na chwilę obecną nie :/
-
fuyek3
- Samochód: 2.0 TSI XC
- Podziękował: 1 raz
Dziś dostałem info od dealera, że wszystkie alokacje co do daty produkcji dla Atek (a także dla Aron, Ibiz itd.) zostały usunięte z systemu.
Co skutkuje sporym przesunięciem czasowym produkcji i wpadnięciem w rok modelowy 2019, być może także dołożeniem GPFa
Ktoś z Was ma potwierdzenie takiej sytuacji od swojego dealera? A może macie inne informacje?
Co skutkuje sporym przesunięciem czasowym produkcji i wpadnięciem w rok modelowy 2019, być może także dołożeniem GPFa
Ktoś z Was ma potwierdzenie takiej sytuacji od swojego dealera? A może macie inne informacje?
-
dario37
- Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Też o tym słyszałem.Kolego,Seat w Polsce ma w d.... Klientów.Nadmienie,że Ateca jest czwartym autem kupionym u Dealera...Bez komentarza.fuyek3 pisze: ↑04 lip 2018, 9:55Dziś dostałem info od dealera, że wszystkie alokacje co do daty produkcji dla Atek (a także dla Aron, Ibiz itd.) zostały usunięte z systemu.
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- MusiC ManiaC
- Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI Red Velvet
Dziwne, bo nasza fabryka przed letnim shutdownem który również i seat planuje ma masę zamówień amorów z fabryk Seata czyżby produkcja aut była planowana na inne kraje tylko nie PL?
-
Tepek
- Samochód: Civic
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Hmm ciekawie teraz będzie bo zamówienie podpisane na konkretną kwotę i jak dealer dostanie info, że model wejdzie 2019 to co wtedy zrobi jak wszystko już podpisane, że kwota się nie zmieni. Zobaczymy co to będzie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk