Tutaj masz racje bo w obecnej chwili czeka się na auto i nie wiadomo jak długo. Mam nadzieje tylko ze to uległo zmianie i będzie to auto w ciągu kilku miesięcy mam na musli tego pół roku co seat zadeklarował.rybsko pisze: ↑04 kwie 2022, 15:33Dopóki te wszystkie ustalenia są słabo egzekwowalne, to symboliczna zaliczka to taki miecz obosieczny, w dodatku papierowy. Klient może się wypiąć, sprzedawca może się wypiąć...
Osobiście wolałbym system, który wymusza:
- zadatek np 10% wartości zamawianego auta,
- prawo zainkasowania dwukrotności zadatku w przypadku opóźnienia powyżej pewnego poziomu, np. powyżej 10% deklarowanego czasu oczekiwania.
Jako zdecydowany klient wiedziałbym, że fabryka zrobi wszystko co możliwe, aby się wyrobić, że się nie wycofa bez powodu, a także że nie będę konkurował z tłumem niezdecydowanych zamawiających. Chroniona byłaby także w jakimś sensie wartość pieniądza w czasie.
Być może fabryka dawałaby asekuracyjne terminy, ale przynajmniej byłyby to terminy z nawiązaniem do rzeczywistości.
Czas oczekiwania na Atekę
-
Pablo1990
- Samochód: Audi A3 8v
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Czas oczekiwania na Atekę
-
Pablo1990
- Samochód: Audi A3 8v
- Otrzymał podziękowań: 0
Mam pytanie jak oceniacie silnik 1.5 z dsg ? Bo ja mam zamówionego diesla ale sprzedawca mówił ze jak bym zamówił benzynę 1.5 to dużo szybciej dostanę auto.
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Ja nigdy wiecej diesla. 1.5 spokojnie daje rade. Cichy i oszczedny. Wiecej nie powiem bo za mna dopiero 5kkm
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Po roku z niewielkim hakiem od zamówienia mój egzemplarz się produkuje. Jeśli nic nie wybuchnie, ma być szansa na odbiór za jakieś 3-4 tygodnie.
-
MrNobody
- Samochód: Seat Ateca FL 1.5 DSG
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Po roku z hakiem?! Zdradź proszę co zamówiłeś (wersja, silnik, wyposażenie), bo ja cały czas żyje nadzieją, że samochód zamówiony w marcu br., odbiorę jeszcze w tym roku
Wiesz może jaki element wyposażenia spowodował tak długi czas oczekiwania?
-
MrNobody
- Samochód: Seat Ateca FL 1.5 DSG
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
A jaką wersje/wyposażenie wybrałeś?
Ja też na razie mam pierwsze półrocze zaplanowane
-
teo83
- Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM