Czas oczekiwania na Atekę

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Re: Czas oczekiwania na Atekę

Post autor: rybsko »

Dzięki za liczne gratulacje :D Ja myślę, że one się jednak należą Seatowi, który w końcu urodził :lol:

Nie za bardzo miałem jeszcze okazję pofocić, więc póki co jedna fotka z nieco niespotykanej blokowej perspektywy:

Obrazek

Nie opanowałem jeszcze wszystkich tematów, jest parę pytań, ale to już będę się dzielił we właściwych wątkach.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Madhad
Samochód: Seat Ateca X 2.0 TSI 190 KM DSG
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Madhad »

Szyszka pisze:
29 kwie 2022, 21:24
Tak jak diler obiecał słowa dotrzymał.
Ateca FR odebrana.

Obrazek
Gratulacje! Moja do odebrania w piątek, 6 maja po 17 miesiącach oczekiwania. Przebieram nóżkami :)

coulomb
Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: coulomb »

Czy są tu może osoby, które mają potwierdzony termin produkcji na maj 2022? Kiedy składaliście zamówienie?

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

I jak Madhad? Masz?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Madhad

TomeL pisze:
06 maja 2022, 21:26
I jak Madhad? Masz?

Jeeest! Wczoraj odebrany, pogłaskany, teraz rozkminiany :) Cudeńko/ Jest taki jaki miał być. Cena utrzymana z 2020 roku wraz ze zniżką za grupę zawodową, z której ostatecznie nie skorzystaliśmy, ale była taka możliwość. Wszystkim, którzy czekają życzę cierpliwości ;)

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

Madhad pisze:
07 maja 2022, 22:58
TomeL pisze:
I jak Madhad? Masz?

Jeeest! Wczoraj odebrany, pogłaskany, teraz rozkminiany :) Cudeńko/ Jest taki jaki miał być. Cena utrzymana z 2020 roku wraz ze zniżką za grupę zawodową, z której ostatecznie nie skorzystaliśmy, ale była taka możliwość. Wszystkim, którzy czekają życzę cierpliwości ;)
No wszystko dobrze, ale jak pierwsze wrażenia, bo o tym nic nie piszesz, szczególnie w porównaniu z Sedici, bo niby też mini minivan, ale jednak chyba "trochę " inny ?
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Madhad

Misiek pisze:
07 maja 2022, 23:27
Madhad pisze:
07 maja 2022, 22:58
TomeL pisze:
I jak Madhad? Masz?

No wszystko dobrze, ale jak pierwsze wrażenia, bo o tym nic nie piszesz, szczególnie w porównaniu z Sedici, bo niby też mini minivan, ale jednak chyba "trochę " inny ?
Że tak powiem, Sedici, 13-stoletni, choć z przebiegiem 90 tysięcy i w doskonałym stanie, to epoka prehistoryczna raczej i porównania nie ma. Ateca to potwór w porównaniu z moim Fiacikiem. Na razie muszę się przystosować do większych gabarytów, tych wszystkich gadżetów, no kobiety tak mają, że jak parę centymetrów tu i ówdzie więcej, to od razu okazuje się, że nigdzie nie da się zaparkować ;) Seat Connect jak na razie działa bez zarzutu, start/stop denerwuje, więc wyłączam, audio beets daje czadu. No bajka. Za dwa tygodnie jedziemy bandą do Szczecina i Świnoujścia na rowery, to sprawdzi się w trasie. Tak odbieraliśmy ten samochód, w lekkim stresie, czy aby na pewno wszystko będzie w porządku, że do domu wróciliśmy bez dowodu rejestracyjnego i faktury ;) To, że sprzedawca nas tak puścił, to inna sprawa. Jutro startuję nim do pracy, już sama, więc pewnie wrażeń będzie więcej. A już fakt, że odebrałam go dwa dni przed urodzinami, okrągłymi, to już w ogóle dla mnie prezent wszech czasów. Pozdrawiam :)
Za ten post autor Madhad otrzymał podziękowanie:
Misiek (08 maja 2022, 14:09)
Ocena: 4.76%

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

Gratulacje i zadowolenia. No i wszystkiego najlepszego.

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Super, że happy end, Madhad! Gratulacje.

U mnie narazie ogólnie tak:
- Auto idealnie dopasowane rozmiarem do moich oczekiwań, świetnie je czuję (może jeszcze z wyjątkiem parkowania), świetnie też leży mi wymiar wewnętrzny,
- Niski profil przy 19" kołach to był strzał w dziesiątkę, świetnie czuję drogę, zakręty, bardzo komfortowa twardość,
- Beats na plus (nie mam porównania i wiem, że są lepsze, ale w zupełności wystarczy),
- Silnik na plus (chociaż jeszcze staram się go oszczędzać),
- Za mną pierwsze korki z pełną autonomią (ACC) - fajnie, chociaż potrzebuję trochę czasu żeby temu mocniej zaufać, zwłaszcza w fazie hamowania, a przede wszystkim żeby samemu się nie oszukać (kiedy np. hamulcem wyłączę system niepostrzeżenie) :D
- Spalanie narazie jest zagadką z pogranicza tych wysokich :D Ale wczoraj machnąłem trasę ok 50km i rzekomo spalił "jedynie" 8l/100,
- Siedzenia ogólnie wygodne, ale mogłyby mieć dłuższe, regulowane podparcie ud,
- Czarna podsufitka robi klimat, nie żałuję,
- Kamery 360* bardzo pomocne.

teo83
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: teo83 »

Taka ciekawostka.. z konfiguratora wypadły wszystkie pakiety wspomagania jazdy.. ciekawe co z tymi co były w zamówieniu czy też anulują

ODPOWIEDZ