Abstrahując już od wątpliwych oszczędności przy jednoczesnych ryzykach... Czy tak zamontowany hak jest składany/chowany?Dawid pisze: ↑07 kwie 2024, 12:15Witam, ja zamontowałem Hak marki Westfalia + wiązkę dedykowaną pod spodem jeśli ktoś jest zainteresowany rezultaty i ceny
1. HAK + Wiązka 2214 zł (znany portal)
2. Montaż 1000 zł (okolice Krakowa), może sporo ale firma często polecana czy to tutaj czy na grupie na fb, więc stwierdziłem że wole u sprawdzonych robić żeby nie było problemu.
Co do gwarancji, powiedzieli mi w 2 ASO że się nie traci bo wiązka nie ma ingerencji w nic bo jest wpinana, nie trzeba nic przerabiać.
Nie kupowałem elektrycznego haka gdyż cena była w przedziale od 3k do 3,5k więc stwierdziłem że przeznaczę zaoszczędzoną kwotę na bagażnik
Hak holowniczy SEAT ATECA
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Re: Hak holowniczy SEAT ATECA
-
Prz3m01
- Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5TSI DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przechodziłem podobną procedurę jak Ty w 2022 roku, czyli zakup placowego auta + montaż haka w ASO. Montaż elementów haka trwał 2h, kodowanie sterowników prawie tydzień. Także nawet z dostępem do sterowników to nie jest prosta sprawa 
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Źle go zrozumiałem w takim razie. Myślałem, że to pisząc, miał na myśli hak fabrycznie montowany, za który trzeba było przynajmniej kiedyś zapłacić właśnie 3,5 tysiąca.
Nigdy się nie interesowałem tematem haków, ale jeżeli w aucie bez haka jest możliwy montaż haka chowanego lub demontowalnego, to uważam, że obowiązkowa powinna być właśnie tego typu instalacja. Podobnie, jak demontaż nieużywanego haka.
-
marcinc
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Dzięki za odpowiedź. Czy mogę spytać, w którym salonie byli w stanie ostatecznie to zrobić? Może będą w stanie bardziej nakreślić sytuację, z czym problem.
-
Prz3m01
- Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5TSI DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Czy ktos moze kupowal zestaw u nich?
https://allegro.pl/oferta/nowy-komplet- ... 4399455778
https://allegro.pl/oferta/nowy-komplet- ... 4399455778
-
kepud1
- Samochód: Seat Ateca FR FL
- Podziękował: 0
Cześć. Właśnie zamontowałem hak do swojej Ateci FL poza ASO, ale mam jeden problem, a mianowicie - nie działa mi teraz bezdotykowe otwieranie klapy bagażnika. Hak jest wypinany. Czytając różne fora doszedłem do wniosku, że musi to działać. Czy ktoś z was mierzył się z podobnym problemem? Może przesunięcie tych czujników pomogłoby?
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Myślę że to nie problem czujników tylko fachowców montujących hak coś nie zakodowali lub nie podłączyli.kepud1 pisze: ↑06 cze 2024, 22:28Cześć. Właśnie zamontowałem hak do swojej Ateci FL poza ASO, ale mam jeden problem, a mianowicie - nie działa mi teraz bezdotykowe otwieranie klapy bagażnika. Hak jest wypinany. Czytając różne fora doszedłem do wniosku, że musi to działać. Czy ktoś z was mierzył się z podobnym problemem? Może przesunięcie tych czujników pomogłoby?
Czujnik otwierania bagażnika to 2 przewody przyklejone wzdłuż otworu w którym znajduje się hak, zobacz na zdjęciu poniżej Nr: 2 to czujnik otwierania bagażnika a Nr: 1 to moduł czujnika.

-
kepud1
- Samochód: Seat Ateca FR FL
- Podziękował: 0
Dzięki bardzo patryk7133 za ten rysunek, jest świetny.
Podjadę do nich, niech sprawdzają o co chodzi, bo nie bardzo mi się widzi brak tego otwierania. Hak montowałem w Szczecinie w firmie Hak-Car przy południowej.
PS. Gdzie mogę dostać takie rysunki/techniczne diagramy z częściami do auta?
Podjadę do nich, niech sprawdzają o co chodzi, bo nie bardzo mi się widzi brak tego otwierania. Hak montowałem w Szczecinie w firmie Hak-Car przy południowej.
PS. Gdzie mogę dostać takie rysunki/techniczne diagramy z częściami do auta?