chyba odwrotnie.. ale ciekawe dlaczego odeszli od drutów a z tyłu zostało i nic nie zanosi się na coś innego.
PS tak z ciekawości czy ktoś gdzieś spotkał się z postem że druty na tylnej szybie przeszkadzają
chyba odwrotnie.. ale ciekawe dlaczego odeszli od drutów a z tyłu zostało i nic nie zanosi się na coś innego.
Według mnie po pierwsze, to są o wiele dalej niż w szybie przedniej i oczy już tak nie ogniskują lub ostrość widzenia z 2 - 3 m nie taka (poza tym po drodze jest jeszcze lusterko wsteczne), a po drugie odległość pomiędzy nimi, gęstość, jest "o wiele mniejsza" niż z przodu.
Z tym odwrotnie to oczywiście był żart, ale tylko częściowo. Nie wykluczałbym, że nie tylko przyzwyczajenia, ale właśnie różne wady lub ograniczenia wzroku pozwalają ludziom "nie zwracać uwagi" na druty.
Przy 8 miliardach ludzi? Na pewno ktoś taki był
Otóż to.Misiek pisze: ↑11 maja 2024, 21:59Według mnie po pierwsze, to są o wiele dalej niż w szybie przedniej i oczy już tak nie ogniskują lub ostrość widzenia z 2 - 3 m nie taka (poza tym po drodze jest jeszcze lusterko wsteczne), a po drugie odległość pomiędzy nimi, gęstość, jest "o wiele mniejsza" niż z przodu.
Prawdopodobnie był to jeden z głównych powodów, ponieważ u mnie w Galaxy stopniowo od mniej więcej "nastego" roku życia przestawały działać kolejne partie drucików i aktualnie (dwa lata temu) nie działała już ponad połowa, na szczęście ta prawa, mimo tego, że wcale bardzo intensywnie nie korzystałem.
Źle spojrzałem - na mokrych przyciemnianych słabo widać i założyłem, że boczne mam Saint Gobain, a mam taki sam zestaw jak Ty