kmw pisze:KarolEek88 pisze: ↑25 maja 2024, 7:33
Witam,
jestem świeżym właścicielem Seata Ateca 1,5 150km Xperience. Od samego początku w samochodzie pojawiają się dziwne szumy, świszczenie z okolic przedniej szyby przy prędkościach od 100km/h i wyższych. Oczywiście zgłoszę to przy wymianie oleju jak pykną pierwsze 3k km ale chce zapytać może ktoś z posiadaczy tego modelu ma lub miał podobny problem?
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Tak, też to mam, tak jakby delikatny szum radia, które zgubiło stację radiową
Lokalizacja wydaje się być dziwna, bo słychać to jakby ze środka szyby przed kierowcą, a nie na dole, górze, czy po boku, ale może to tylko złudzenie.
Obstawiam te gumowe listwy po bokach szyby albo podcięty reling dachowy (tzn. że nie łączy się płynnie z dachem, tylko ma takie jakby podcięcie z przodu, co może powodować zawirowania powietrza albo to specjalny zabieg aerodynamiczny inżynierów, żeby właśnie zniwelować hałas)
Jaką masz szybę? Zwykła, czy grzaną? Ja mam grzaną i zastanawiam się, czy ona ma dodatkową warstwę wyciszającą przez tę folię grzewczą i warstwę solarną, jeśli tak, to może resztę hałasów tłumi bardziej, przez to słychać mocniej ten szum pędu powietrza.
Kiedy jedziesz na ten serwis? mi dopiero 1000km stuknął, więc ja pewnie za jakieś 2 miesiące dopiero. Jeśli będziesz wcześniej, to daj znać co powiedzieli, a może nawet zrobili.