Instalacja lamp Full LED.

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Re: Instalacja lamp Full LED.

Post autor: TomeL »

Przerabialiśmy temat ale tylko wymiany tej żarówki na lodową.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
tomal218
Samochód: Seat Ateca MY18
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Post autor: tomal218 »

zepp pisze:
16 wrz 2024, 13:10
Może ktoś "przerabiał" temat wymiany tylnych lamp na Full LED (aktualnie mam tylne lampy LED ale z kierunkiem na zwykłą żarówkę).
pozdrawiam
Trzeba dołożyć po jednym przewodzie na stronę do lamp na klapie i zakodować
oso soplón !!! :lol:

Rafiner
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
Podziękował: 121 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Rafiner »

Ja mam ledowa zalozona juz ponad rok. Swieci super, ASO nic nie piskalo, stacja kontroli przy przegladzie dopiero za kilka miesiecy, ale wyglada jak oryginal. Ja polecam.
Za ten post autor Rafiner otrzymał podziękowanie:
tomal218 (17 wrz 2024, 20:40)
Ocena: 4.76%
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. :twisted:

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Post autor: kmw »

zepp pisze:
Może ktoś "przerabiał" temat wymiany tylnych lamp na Full LED (aktualnie mam tylne lampy LED ale z kierunkiem na zwykłą żarówkę).
pozdrawiam
Nie przerabiałem, ale jak chcesz wymienić na takie całkiem ledowe, to warto zwrócić uwagę, czy jest to wersja z dynamicznymi kierunkowskazami jeśli Ci na tym zależy. Zdaje się, że wersje Reference i Style nie miały takowych. Możliwe też, że lampy są te same, a wystarczy tylko przeprogramować sterownik.
Tu mają taką usługę +pewnie lampy, ale pewnie można się u nich zorientować, czy lampy po lifcie są zawsze takie same, a tylko kodowanie wpływa na to, czy jest dynamiczny kierunkowskaz, czy nie.
https://eldar-sklep.pl/dodatkowe-wyposa ... /ateca-kh7

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

szkoda życia na takie zabiegi, odpocznij lepiej, ciesz się, że nie mieszkasz w Nysie, a jak tak mocno Ci to przeszkadza kup nowy model
Za ten post autor Luk4as otrzymał podziękowania (w sumie 2):
Misiek (17 wrz 2024, 15:36) • kmw (17 wrz 2024, 20:33)
Ocena: 9.52%

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2505 razy

Post autor: Misiek »

Luk4as pisze:
17 wrz 2024, 9:40
szkoda życia na takie zabiegi, odpocznij lepiej, ciesz się, że nie mieszkasz w Nysie, a jak tak mocno Ci to przeszkadza kup nowy model
Szczególnie, jeżeli to tak na prawdę tylko dla jednej żarówki kierunkowskazu, to koszt kilku, czy nawet kilkunastu tysięcy, to chyba "trochę" za dużo, ale kto komu zabroni jak bardzo chce. A jeżeli aż tak bardzo mu to przeszkadza, to faktycznie ja bym wymienił ją na LED'ową i poczekał co na to powie diagnosta na najbliższym badaniu. Gdyby to chodziło o przednie reflektory i zamianę przedliftowych na poliftowe, to można byłoby się zastanowić, bo tu jest już większa różnica, ale nie tylne.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Awatar użytkownika
tomal218

kmw pisze:
16 wrz 2024, 22:30
zepp pisze:
pozdrawiam
Nie przerabiałem, ale jak chcesz wymienić na takie całkiem ledowe, to warto zwrócić uwagę, czy jest to wersja z dynamicznymi kierunkowskazami jeśli Ci na tym zależy. Zdaje się, że wersje Reference i Style nie miały takowych. Możliwe też, że lampy są te same, a wystarczy tylko przeprogramować sterownik.
Tu mają taką usługę +pewnie lampy, ale pewnie można się u nich zorientować, czy lampy po lifcie są zawsze takie same, a tylko kodowanie wpływa na to, czy jest dynamiczny kierunkowskaz, czy nie.
https://eldar-sklep.pl/dodatkowe-wyposa ... /ateca-kh7
to całkiem inne lampy ,są zwykle 1 zarówka , 2 led -kierunki i R żarówka ,3 ful led kierunek dynamiczny

Awatar użytkownika
tomal218

Luk4as pisze:
jesteś pierdolniety czy udajesz ,koleś się pyta czy ktoś robił a nie czy ma zrobić

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

tomal218 pisze:
17 wrz 2024, 20:47
Luk4as pisze:
jesteś pierdolniety czy udajesz ,koleś się pyta czy ktoś robił a nie czy ma zrobić
Pewne jest że Ty nie udajesz i żal dupę Ci ściska :)

zepp
Samochód: SEAT ATECA
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: zepp »

Witam

Mam lampy tylne w ATECA (2023): stop i światła LEDowe . Kierunek zwykła żarówka 21W.
Pytanie:
Czy wymieniając moje lampy na FULL LEDY będą jakieś błędy? Trzeba coś zmieniać w aucie? Co z gwarancją? Czy jest to do zrobienia poza autoryzowanym serwisem?
pozdr

ODPOWIEDZ