Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
arbal
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Niestety ta akcja nie obejmuje wszystkich samochodów.
Mój z kwietnia się nie łapie.
Mój z kwietnia się nie łapie.
- kmw
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Kolega z jakiegoś ASO, czy z VGP? Prześmiewcze i pogardliwe określenie "chłopaczki", wiedza o akcji i statystyki konta zarejestrowanego przed miesiącem i tylko z tym jednym postem
Tak, czy inaczej dzięki za info.

- kmw
Jak to? takie masz info z serwisu?
-
arbal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
"Niestety wg wykazu Pana auto nie jest objętą akcją serwisową."
"Auto nie jest objęte akcją według ELSA"
ASO dopytuje centrale czy może mi zaaplikować rozwiązanie czy mają czekać aż mój samochód pojawi się na liście.
"Auto nie jest objęte akcją według ELSA"
ASO dopytuje centrale czy może mi zaaplikować rozwiązanie czy mają czekać aż mój samochód pojawi się na liście.
- kmw
No to słabo. Mój też z kwietnia.
-
piotr.bawol
- Samochód: Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
A masz może informacje, który miesiące produkcyjne łapią się na akcję serwisową? Maj - wrzesień, czy jakiś inny zakres?
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
-
iwan26
- Samochód: Seat Ateca 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Dziś byłem w ASO po moim piśmie w sprawie świateł. Jak mi oświadczono dziś zaczyna się akcja fabryczna 94S5 w sprawie naprawy tego problemu. Pojazd Seat Ateca Style 1.5 TSI zakupiony pod koniec sierpnia 2024 został objęty tą akcją. Po 1,5 godziny oddali mi z ASO pojazd ponoć naprawiony bo już znana jest przyczyna / nie mówili mi jaka /. Po przyjeździe do miejsca zamieszkania przynajmniej na razie nie widzę różnicy w działaniu świateł. Świeciły i świecą na tej samej wysokości - wcześniej były ustawiane na warsztacie mechanicznie za pomocą imbusa. Świeciłem na ścianę a na bagażnik dałem 100 kg własnego "ciałka" i podnosi się światło a nie stabilizuje przy włączonym silniku. Jeżdzę tylko z żoną. Z czasem zobaczę czy brak poprawy to tylko moja sugestia.
-
Rebes
- Samochód: Seat Ateca 2024, 1.5 TSI 150km Style
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Do mnie też dzisiaj zadzwonili, że już mają nowe oprogramowanie i jadę w czwartek na naprawę ale po tym co Iwan napisał to chyba coś czuję, że nie będzie sukcesu.
-
SP2SJG
- Samochód: Seat Ateca 2024 1.5TSI S&S
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Spędziłem wczoraj 3 godziny w serwisie po to żeby dowiedzieć się, że moje auto (produkcja kwiecień 2024) faktycznie ma wadę, ale akcja fabryczna go nie dotyczy. Producent "pracuje nad rozwiązaniem" a serwis dostał notę od VGP żeby zaniechać naprawy. Przynajmniej tym razem nikt mi oczu nie mydlił, że to auto tak ma...
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Czyli co, mieli w różnych miesiącach różne przyczyny tej samej awarii?