Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
arbal
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Post autor: arbal »

Niestety ta akcja nie obejmuje wszystkich samochodów.
Mój z kwietnia się nie łapie.

Sponsor

Kalinski

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
kmw
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Post autor: kmw »

M.D. pisze:
19 lis 2024, 9:23
Chłopaczki, mam dobrą wiadomość, wkrótce będzie do was dzwonił Światy Mikołaj z akcją serwisową 94S5.
Kolega z jakiegoś ASO, czy z VGP? Prześmiewcze i pogardliwe określenie "chłopaczki", wiedza o akcji i statystyki konta zarejestrowanego przed miesiącem i tylko z tym jednym postem :D
Tak, czy inaczej dzięki za info.

Obrazek

Awatar użytkownika
kmw

arbal pisze:
19 lis 2024, 12:30
Jak to? takie masz info z serwisu?

arbal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: arbal »

"Niestety wg wykazu Pana auto nie jest objętą akcją serwisową."
"Auto nie jest objęte akcją według ELSA"

ASO dopytuje centrale czy może mi zaaplikować rozwiązanie czy mają czekać aż mój samochód pojawi się na liście.

Awatar użytkownika
kmw

arbal pisze:
19 lis 2024, 13:40
"Niestety wg wykazu Pana auto nie jest objętą akcją serwisową."
"Auto nie jest objęte akcją według ELSA"

ASO dopytuje centrale czy może mi zaaplikować rozwiązanie czy mają czekać aż mój samochód pojawi się na liście.
No to słabo. Mój też z kwietnia.

:D

piotr.bawol
Samochód: Ateca 1.5 DSG
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: piotr.bawol »

arbal pisze:
19 lis 2024, 12:30
A masz może informacje, który miesiące produkcyjne łapią się na akcję serwisową? Maj - wrzesień, czy jakiś inny zakres?
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG

iwan26
Samochód: Seat Ateca 2024
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: iwan26 »

Dziś byłem w ASO po moim piśmie w sprawie świateł. Jak mi oświadczono dziś zaczyna się akcja fabryczna 94S5 w sprawie naprawy tego problemu. Pojazd Seat Ateca Style 1.5 TSI zakupiony pod koniec sierpnia 2024 został objęty tą akcją. Po 1,5 godziny oddali mi z ASO pojazd ponoć naprawiony bo już znana jest przyczyna / nie mówili mi jaka /. Po przyjeździe do miejsca zamieszkania przynajmniej na razie nie widzę różnicy w działaniu świateł. Świeciły i świecą na tej samej wysokości - wcześniej były ustawiane na warsztacie mechanicznie za pomocą imbusa. Świeciłem na ścianę a na bagażnik dałem 100 kg własnego "ciałka" i podnosi się światło a nie stabilizuje przy włączonym silniku. Jeżdzę tylko z żoną. Z czasem zobaczę czy brak poprawy to tylko moja sugestia.

Rebes
Samochód: Seat Ateca 2024, 1.5 TSI 150km Style
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Rebes »

Do mnie też dzisiaj zadzwonili, że już mają nowe oprogramowanie i jadę w czwartek na naprawę ale po tym co Iwan napisał to chyba coś czuję, że nie będzie sukcesu.

SP2SJG
Samochód: Seat Ateca 2024 1.5TSI S&S
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: SP2SJG »

Spędziłem wczoraj 3 godziny w serwisie po to żeby dowiedzieć się, że moje auto (produkcja kwiecień 2024) faktycznie ma wadę, ale akcja fabryczna go nie dotyczy. Producent "pracuje nad rozwiązaniem" a serwis dostał notę od VGP żeby zaniechać naprawy. Przynajmniej tym razem nikt mi oczu nie mydlił, że to auto tak ma...

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: Skylla »

Czyli co, mieli w różnych miesiącach różne przyczyny tej samej awarii?

ODPOWIEDZ