To jest chyba tylko kolejny dowód na to, że Ali wcale nie jest takie tanie, jak się reklamują i jakie krążą opinie. W takiej sytuacji wybór jest prosty - zamawiać bezpośrednio od Turka, bo faktycznie prawie trzykrotna różnica, to delikatnie mówiąc sporo. Poza tym ja kiedyś na Alle dowiedziałem się dlaczego ten sam towar u tego samego sprzedawcy może mieć dwie różniące się prawie o 50 % ceny (przy niskiej cenie jednostkowej), bo tyle sobie liczą za jego promowanie, w złotówkach, nie procentowo od wartości, i stąd różnica. Poza tym ja już wielokrotnie przekonałem się, że w Polsce także jak pojawia się jakaś większa akcja promocyjna na coś, to od razu, nawet ten towar, który jest już w sklepie, potrafi dosłownie z dnia na dzień podrożeć o nawet kilkadziesiąt %.Razor pisze: ↑26 gru 2024, 13:50Cześć. Czy ktoś zamawiał niedawno ze strony tureckiej ? dlaczego cena tak rożni za ten samy zestaw w porownianiu do ali ?
Ali - 293 zl. (wysylka z Turcji) :
https://pl.aliexpress.com/item/10050063 ... ry_from%3A
a tutaj 880 TL = 102 PLN
https://www.graficar.com.tr/en/product/ ... t-set-1220
Wyciszenie schowków, cupholderow itd
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Re: Wyciszenie schowków, cupholderow itd
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Wojtas_gt
- Samochód: Seat Ateca Xp FL 2020 1.5 TSI DSG nevada white
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Spróbuj przeklikac ten tanszy zakup, czy wogole jest wykonalny. Gdy kupowalem blisko 4 lata temu przez turecką stronę tez byly tam dwie ceny, niska dla lokalnego rynku chyba i nie można było tego zakupu zrealizować do Polski w tej cenie. Dziś już nie pamiętam ile dokładnie zapłaciłem, ale chyba około 200zl, potem pojawiło się to samo przez alli w podobnej cenie i tyle czasu, covid i ruska wojna dały zwyżkę ceny. Ale moze jest jakiś sposób na tańszy zakup, próbuj.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Zgadza się, właśnie z ciekawości to sprawdziłem : 1290 TL = 666 bez VAT'u, bo jedzie za granicę, to samo co u nas TAX-FREE, za wyklejki plus około 630 za przesyłkę, czyli po aktualnym kursie trochę ponad 150 zł, więc prawie połowa co na Ali. Myślę więc, że ZDECYDOWANIE się opłaca.Wojtas_gt pisze: ↑26 gru 2024, 20:01Spróbuj przeklikac ten tanszy zakup, czy wogole jest wykonalny. Gdy kupowalem blisko 4 lata temu przez turecką stronę tez byly tam dwie ceny, niska dla lokalnego rynku chyba i nie można było tego zakupu zrealizować do Polski w tej cenie. Dziś już nie pamiętam ile dokładnie zapłaciłem, ale chyba około 200zl, potem pojawiło się to samo przez alli w podobnej cenie i tyle czasu, covid i ruska wojna dały zwyżkę ceny. Ale moze jest jakiś sposób na tańszy zakup, próbuj.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Wojtas_gt
- Samochód: Seat Ateca Xp FL 2020 1.5 TSI DSG nevada white
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Fakt. A alli jest jak alle u nas - czesto nawet jeden i ten sam podmiot goni ten sam towar w różnych cenach, jednocześnie je wystawiając. Liczą na gapiostwo.
-
Razor
- Samochód: Cupra Ateca
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Niestety nie poszło tak łatwo. Zamówiłem wczoraj wieczorem, a dziś rano sklep anulował zamowienie i zwrócił pieniądze .. bo zapłacone w TL (prawdopodobnie w niższej cenie dla wewnętrznego rynku) a nie w EUR . Sprzedawca mówi ze cena dla EU musi być w EUR i to był błąd stronki, chociaż ta strona jest wyświetlana przez google search bez żadnego VPN. Ja się odpiszę tu jeśli uda zamówić w EUR, ale za cenę w TL oni NIE wysyłają.Misiek pisze: ↑26 gru 2024, 23:33Zgadza się, właśnie z ciekawości to sprawdziłem : 1290 TL = 666 bez VAT'u, bo jedzie za granicę, to samo co u nas TAX-FREE, za wyklejki plus około 630 za przesyłkę, czyli po aktualnym kursie trochę ponad 150 zł, więc prawie połowa co na Ali. Myślę więc, że ZDECYDOWANIE się opłaca.Wojtas_gt pisze: ↑26 gru 2024, 20:01Spróbuj przeklikac ten tanszy zakup, czy wogole jest wykonalny. Gdy kupowalem blisko 4 lata temu przez turecką stronę tez byly tam dwie ceny, niska dla lokalnego rynku chyba i nie można było tego zakupu zrealizować do Polski w tej cenie. Dziś już nie pamiętam ile dokładnie zapłaciłem, ale chyba około 200zl, potem pojawiło się to samo przez alli w podobnej cenie i tyle czasu, covid i ruska wojna dały zwyżkę ceny. Ale moze jest jakiś sposób na tańszy zakup, próbuj.
Teraz na stronce nie można wybrać walutę - TL / EUR.
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Ja u siebie oklejałem kieszenie wspomnianym wyżej materiałem z Ali (Turcja).
Materiał wygląda identycznie jak ten który mam fabrycznie w Golfie 7.
Klej również jest mega mocny. Ale uwaga - klejenie tego to jest koszmar. Ja wiem że trzeba kleić stopniowo odrywając tylną folię ale ta robota wygląda fajnie tylko na tutorialu w YouTubie. W praktyce myślałem że mnie krew nagła zaleje...
Klej również jest mega mocny. Ale uwaga - klejenie tego to jest koszmar. Ja wiem że trzeba kleić stopniowo odrywając tylną folię ale ta robota wygląda fajnie tylko na tutorialu w YouTubie. W praktyce myślałem że mnie krew nagła zaleje...
- Ocena: 9.52%
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Właśnie, a czy ktoś to odklejał po czasie? Łatwo się przybyć kleju? Przednie kieszenie się okleja na tyle fatalnie, że w jednym miejscu został mi kawałek papieru pod spodem, a że mam zapasową okleinę na tę kieszeń, to chodzi mi po głowie szatański pomysł, żeby ją wymienić, choć wiem, że ponowne naklejanie będzie kosztowało wiele nerwów i efekt może być gorszy niż jest 
-
Razor
- Samochód: Cupra Ateca
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Z tego co czytałem na innych forach / youtube - lepiej zwilżyć plastik przed oklejeniem mydlaną wodą, wtedy można wyrównać i odrywać, aż do wyschnięcia.Kris_G pisze: ↑27 gru 2024, 20:23Ja u siebie oklejałem kieszenie wspomnianym wyżej materiałem z Ali (Turcja).
Pytanie - czy może ktoś wie czy schowki drzwi Seat/Cupra Ateca i Skodzie Karoq takie same? np gdyby znalazł tańszy zestaw do Karoqa - czy będzie pasował do Ateci ?
https://www.graficar.com.tr/en/product/ ... rt-set-306