Wie ktoś czy te czynności da się jakoś we własnym zakresie wykonać, np. poprzez OBD? Poza sprawdzeniem anten, bo inne aktualizacje lecą, więc anteny raczej są ok.Po weryfikacji Pana zgłoszenia przez dział techniczny ustalono, że konieczne jest umówienie się na spotkanie z Autoryzowanym Partnerem Serwisowym SEAT w celu rozwiązania Pańskiego problemu.
Uprzejmie informujemy, że umówienie się na spotkanie w ASO leży po stronie klienta. Prosimy przekazać wskazówki od naszego działu technincznego:
Prosimy odczytać wartości pomiarowe OCU i sprawdzić protokół diagnostyczny pod kątem problemów. Sprawdź wszystkie anteny. Sprawdź zasięg LTE i GPS. Jeśli nie ma problemów z antenami, wykonaj TPI 2066508 (ponowne uruchomienie OCU) z ODIS i spróbuj ponownie.
Aktualizacja Map
-
Osin
- Samochód: Seat ateca 2.0 tsi 190 KM dsg 4drive xperience
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Aktualizacja Map
Cały czas walczę z problemem braku aktualizacji map w moim aucie. Oczywiście próbowałem wszystkiego łącznie ze zgłoszeniem do Seata. Dziś otrzymałem taką od nich odpowiedź:
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
W moim przypadku ostatnia wersja map 25.1Osin pisze: ↑23 maja 2025, 12:28Cały czas walczę z problemem braku aktualizacji map w moim aucie. Oczywiście próbowałem wszystkiego łącznie ze zgłoszeniem do Seata. Dziś otrzymałem taką od nich odpowiedź:
Wie ktoś czy te czynności da się jakoś we własnym zakresie wykonać, np. poprzez OBD? Poza sprawdzeniem anten, bo inne aktualizacje lecą, więc anteny raczej są ok.Po weryfikacji Pana zgłoszenia przez dział techniczny ustalono, że konieczne jest umówienie się na spotkanie z Autoryzowanym Partnerem Serwisowym SEAT w celu rozwiązania Pańskiego problemu.
Uprzejmie informujemy, że umówienie się na spotkanie w ASO leży po stronie klienta. Prosimy przekazać wskazówki od naszego działu technincznego:
Prosimy odczytać wartości pomiarowe OCU i sprawdzić protokół diagnostyczny pod kątem problemów. Sprawdź wszystkie anteny. Sprawdź zasięg LTE i GPS. Jeśli nie ma problemów z antenami, wykonaj TPI 2066508 (ponowne uruchomienie OCU) z ODIS i spróbuj ponownie.
Co do odpowiedzi od Seat-a - jakiś beznadziejny szablon, znalazłem tą samą odpowiedź na hiszpańskim forum, niestety bez odpowiedzi.
https://www.seat-ateca-club.it/viewtopic.php?t=9671
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
sssebas78
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Czyli ta starsza z kartami pamięci?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
-
geranium
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
Nowe mapy 2410
# ECE AS(A1) 2025/26 16 Gb
VW portal: https://vw-maps-cdn.lighthouselabs.eu/v ... 410_V21.7z
VW portal: https://navigation-maps.volkswagen.com/ ... 410_V21.7z
Files inside: 2024.06.03
Downloadable: 2025.04.14
Published: 2025.--.--
# ECE AS(A1) 2025/26 16 Gb
VW portal: https://vw-maps-cdn.lighthouselabs.eu/v ... 410_V21.7z
VW portal: https://navigation-maps.volkswagen.com/ ... 410_V21.7z
Files inside: 2024.06.03
Downloadable: 2025.04.14
Published: 2025.--.--
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Chyba coś drgnęło bo obecnie dane nawigacyjne w wersji 25.5 mam. Chyba wczoraj wpadło, nawet nie było żadnego komunikatu. A jak u Was?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Dziś wpadły 25.5.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
-
Pit
- Samochód: Seat Ateca 2.0 tsi
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Cześć, mam pytanie do tych którzy korzystają z wbudowanej nawigacji. Według informacji w systemie mam dane nawigacyjne 25.7, a więc całkiem nowe (zaznaczę, iż mam wykupiony dostęp do Seat connect).
I ogólnie z siecią dróg nie ma problemów, drogi które powstały w ostatnich latach są widoczne.
Ale ostatnio wybrałem się w pierwszą dłuższą podróż i chciałem wyszukać McDonald's przy trasie (bo w końcu co to za podróż bez McDonald's
, ale zauważyłem że pokazuje tylko niektóre i doszedłem do wniosku iż widać tylko te starsze które istnieją już co najmniej kilkanaście lat, a te nowsze przy nowszych odcinkach dróg nie, nawet jeśli powstały już kilka lat temu.
Rzuciłem okiem do instrukcji i znalazłem taką informację: "Dane nawigacyjne często odwiedzanych regionów są automatycznie aktualizowane w tle". Pomyślałem więc, że informacje nie są aktualne ponieważ w tym regionie jeszcze mnie nie było (notabene, czy ktoś wie, co Seat miał na myśli mówiąc o "regionie, o jaki to obszar chodzi ?).
Ale później zacząłem się przyglądać w sprawie i zwróciłem uwagę, że również w okolicach mojego domu pokazują się nieaktualne informacje, np. restauracja która zamknięta została jeszcze przed pandemią, nieistniejąca już od kilku lat stacja paliw czy przychodnia która nieczynna jest od blisko 10 lat i nawet jej budynek już zburzono, a najciekawsza jest sytuacja na jedną ulicą którą poprzednia władza chciała zdekomunizować i zmieniła jej nazwę, ale później przegrała sprawę w sądzie i od 2018 roku jest znów stara nazwa. I co ciekawe nazwa ulicy na mapie jest poprawna, ale obiekty przy niej mają jako adres tą zdekomunizowano nazwę, czyli sprzed 2018 r. Wygląda więc na to, że punkty POI są aktualne na jakieś mniej więcej 10 lat temu.
Widziałem, iż można kompletną mapę ściągnąć ze strony Seat, ale też z czego co tu czytałem jej aktualizacja jest czasochłonna i nie zawsze sukcesem, dlatego zanim podejmę się tego zadania chciałem spytać osób które być pobrały pełną wersję mapy czy mają jakieś doświadczenie w sprawie POI, czy rzeczywiście w tej wersji ze strony są one zaktualizowane czy tak samo stare ??
I ogólnie z siecią dróg nie ma problemów, drogi które powstały w ostatnich latach są widoczne.
Ale ostatnio wybrałem się w pierwszą dłuższą podróż i chciałem wyszukać McDonald's przy trasie (bo w końcu co to za podróż bez McDonald's
Rzuciłem okiem do instrukcji i znalazłem taką informację: "Dane nawigacyjne często odwiedzanych regionów są automatycznie aktualizowane w tle". Pomyślałem więc, że informacje nie są aktualne ponieważ w tym regionie jeszcze mnie nie było (notabene, czy ktoś wie, co Seat miał na myśli mówiąc o "regionie, o jaki to obszar chodzi ?).
Ale później zacząłem się przyglądać w sprawie i zwróciłem uwagę, że również w okolicach mojego domu pokazują się nieaktualne informacje, np. restauracja która zamknięta została jeszcze przed pandemią, nieistniejąca już od kilku lat stacja paliw czy przychodnia która nieczynna jest od blisko 10 lat i nawet jej budynek już zburzono, a najciekawsza jest sytuacja na jedną ulicą którą poprzednia władza chciała zdekomunizować i zmieniła jej nazwę, ale później przegrała sprawę w sądzie i od 2018 roku jest znów stara nazwa. I co ciekawe nazwa ulicy na mapie jest poprawna, ale obiekty przy niej mają jako adres tą zdekomunizowano nazwę, czyli sprzed 2018 r. Wygląda więc na to, że punkty POI są aktualne na jakieś mniej więcej 10 lat temu.
Widziałem, iż można kompletną mapę ściągnąć ze strony Seat, ale też z czego co tu czytałem jej aktualizacja jest czasochłonna i nie zawsze sukcesem, dlatego zanim podejmę się tego zadania chciałem spytać osób które być pobrały pełną wersję mapy czy mają jakieś doświadczenie w sprawie POI, czy rzeczywiście w tej wersji ze strony są one zaktualizowane czy tak samo stare ??
Seat Ateca 2.0 TSI