Dajcie proszę znać, czy one będę pasować do 2.0 190 KM 4D z 2021 i na które parametry mam zwracać uwagę, a może w pełni ufać konfiguratorowi?

Pierwsza i najważniejsza sprawa : nie ufaj konfiguratorom, a nawet wulkanizatorom (co widać po "rozrzucie" rozstawu śrub), nawet tym najbardziej znanym i od wielu lat działającym na lokalnym rynku. Ja szukając jakichś fajnych felg do mojego byłem zapewniany i przez konfigurator i przez sprzedawcę i przez WSZYSTKICH lokalnych wulkanizatów, że te wynalezione przeze mnie, i chyba najładniejsze, NA PEWNO nie będą pasować i nie chcieli ich dla mnie zamówić, nawet na moje ryzyko, i to z przedpłatą. No i okazało się, że jednak pasują, bo zamówiłem jedną, poprosiłem dealera żeby założył i sprawdził, czy pasuje i nigdzie nie ociera i okazało się, że jednak pasują, co było zresztą napisane w dołączonej do felgi książeczce z certyfikatem.Osin pisze: ↑21 wrz 2025, 21:10Przymierzam się do wymiany felg na ciekawsze niż oryginał i zgubiłem się w tych wszystkich parametrach. Felg szukałem na Oponeo i ich konfigurator podpowiedział mi kilka z gwarancją dopasowania, ale wszystkie mają nieco inne parametry.
Dajcie proszę znać, czy one będę pasować do 2.0 190 KM 4D z 2021 i na które parametry mam zwracać uwagę, a może w pełni ufać konfiguratorowi?
![]()
jak nie będziesz dodawał dystansów to spoko 6 mm na zewnątrz auta będzie lepiej wyglądało
proponuje wyższe opony kupić bo w standardowych homologacjach to kompletne nieporozumienie